Anar directament al contingut

Jujol, dissenyador

Jujol, dissenyador
El Centre Cultural de la Fundació "la Caixa", ubicat a l'antic edifici del Gran Hotel a la plaça de Weyler de Palma, acollirà del 18 de setembre al 10 de novembre de 2002 l'exposició "Jujol, dissenyador" dedicada a Josep M. Jujol (Tarragona, 1879 - Barcelona, 1949), arquitecte, pintor, dissenyador i un dels principals col·laboradors d'Antoni Gaudí (Reus, 1852 - Barcelona, 1926).

Comissariada per Mariàngels Fondevila i produïda per la Fundació "la Caixa" i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), la mostra és la primera gran antològica dedicada a Jujol com a dissenyador i recull prop d'un centenar de peces, entre mobles, elements de metall (llums, sagraris i reixes), vitralls, brodats i dibuixos.

L'exposició, que ja s'ha pogut veure aquest estiu al MNAC de Barcelona en el marc de l'Any Internacional Gaudí, es presenta en sis seccions: "Inicis de Jujol. Col·laboracions amb Gaudí", on es mostren els primers treballs de l'artista i algunes obres realitzades amb l'arquitecte Antoni Gaudí com els treballs realitzats el 1910 de reforma de la catedral de Palma; "Un client singular de Jujol: Pere Mañach", on es recullen els conjunts que Jujol va dissenyar per encàrrec del seu amic Pere Mañach; "Mobiliari i treballs amb fusta", amb mobles procedents en gran part de l'estudi de Jujol a la Rambla de Catalunya de Barcelona; "Constants de Jujol: valor cromàtic i cal·ligrafia", on es mostra el seu domini sobre el color i la seva singular cal·ligrafia; "Naturalesa humil dels materials: l'esperit franciscà de Jujol", àmbit que presenta la capacitat de l'artista per reciclar tot tipus d'objectes; i "Treballs de forja", secció que recull diverses peces significatives de l'artista creades en ferro.

Amb motiu de l'exposició s'han programat tres conferències. La primera el 24 de setembre a les 19:00 h a càrrec de Lluís Gueilburt, escultor i director del Centre d'Estudis Gaudinistes; la segona el 8 d'octubre a les 19:30 h pronunciada per l'arquitecte Pedro Pablo Vaquer; i la tercera el 22 d'octubre a les 19:30 h amb la intervenció de Josep-Maria Jujol, fill de l'artista.

D'altra banda, els dissabtes 28 de setembre i 5 i 19 d'octubre a les 11:30 h es realitzaran visites comentades per a famílies, de dimarts a dissabte a les 18:00 h es faran visites comentades per al públic en general, i de dimarts a dissabte els grups escolars poden concertar una visita-taller per a grups de 25 alumnes a partir de 8 anys.

Més informació:

Fundació "la Caixa"
Plaça de Weyler, 3
07001 Palma
Telèfon: 971 17 85 00
Fax: 971 72 21 20
e.mail: ccpalma.fundacio@lacaixa.es
http://fundacio.lacaixa.es

Horari
De dimarts a dissabte, de 10:00 a 21:00 h
Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 h
Dilluns, tancat

Entrada gratuïta

Foto © BalearWeb
 
Data de publicació: 05/09/2002

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat