Anar directament al contingut

Nous discos de Xaloc Música i Espiral d'Embulls

Nous discos de Xaloc Música i Espiral d'Embulls
La setmana passada els grups mallorquins Xaloc Música i Espiral d'Embulls presentaren a la seu de l'SGAE a Palma els seus respectius nous treballs discogràfics editats per Blau.

El nou disc de Xaloc Música es titula "Sort" i és el cinquè d'aquest grup dedicat a la música tradicional de Mallorca. Els temes del nou treball discogràfic toquen totes les varietats de música per ball obert que es fan a Mallorca: boleros, jotes, fandangos i mateixes. En són autores Pilar Reiona i Marta Elka Calafell, components del grup juntament amb Tomeu Gomila, Joan Bestard, Miquel Rigo, Lluís Garcia i Pep Noguera. També han participat en el disc, entre altres músics, Hugo Sócrate, percussió, i Toni Pastor, arranjaments. El tema central del disc i els títols fan referència a la toponímia de Mallorca amb noms com Almudaina, Miramar, Raixa o Es Molinar. Aquest passat cap de setmana presentaren en directe el nou disc al Parc de la Mar de Palma i el proper 1 de novembre ho faran a Manresa en el marc de la Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional.

El nou treball discogràfic del grup manacorí Espiral d'Embulls es titula "L'edat de Plàstic". Com avançàvem el passat mes de març el disc compta amb la producció artística de Toni Xuclà, una col·laboració especial de Pascal Comelade i versos recitats per Josep Palau i Fabre i Sebastià Alzamora. L'eix central d'aquest segon àlbum d'Espiral d'Embulls torna a ser, igual que en el primer, la poesia, però en aquest cas de Miquel Àngel Riera, Blai Bonet, Ausiàs March, Josep Palau i Fabre, Ponç Pons, Joan Brossa, Ovidi Montllor, David Castillo, Miquel Bauçà, Sebastià Alzamora, Toni Riera, Bernat Nadal i Sebastià Sansó. Pel que fa al disseny, el CD compta amb portada i retrats de Toni Catany i inclou les lletres escrites a mà pels respectius autors i traduccions a varis idiomes per tal de facilitar el seu ús com a material didàctic per l'aprenentatge del català. La presentació en directe es farà el 16 d'octubre en el marc de la Fira de Teatre de Manacor. Integren Espiral d'Embulls els músics següents: Neus Salvà,  Joan Miquel, Joana Maria Gomila, Miquel Perelló, Antònia Bassa, Sebastià Sansó, Bàrbara Riera i Margalida Riera.
 
Data de publicació: 23/09/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat