Anar directament al contingut

Manifestacions en contra del Pla de Carreteres

Manifestacions en contra del Pla de Carreteres
Sota el lema "Qui estima Mallorca, no la destrueix", més de 6.000 persones de totes les edats es concentraren pacíficament el passat dissabte a la plaça des Fossar de Sineu per mostrar la seva oposició a l'autovia Inca-Manacor. Durant l'acte, que s'inicià amb una gran sonada de xeremies, representants de la plataforma "Autovia No" llegiren un manifest en contra de la construcció de l'autovia Inca-Manacor. També pujaren a l'escenari per mostrar la seva oposició al Pla de Carreteres membres de les plataformes "No al Segon Cinturó", "Sí Desdoblament, No Autovia Inca-Sa Pobla" i "Autovia de Llevant No". La concentració també va comptar amb diverses actuacions entre les quals destacà la representació teatral d'un figurat casament entre el president del Govern, Jaume Matas, i la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar.

Coincidint amb la manifestació de Sineu, unes 400 persones també es van concentrar el passat dissabte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per denunciar la destrucció cultural i territorial que duen a terme el Govern i el  Consell. Durant l'acte, convocat pel col·lectiu "Estimem les Balears", la cantant Maria del Mar Bonet llegí un manifest de denúncia redactat per l'escriptor Sebastià Alzamora.

Els actes convocats en contra del Pla de Carreteres continuen. Aquest diumenge, 30 de novembre, es formarà una cadena humana a Campanet en contra de l'autovia Inca-Sa Pobla. D'altra banda, s'ha convocat una manifestació de protesta pel proper dilluns, 1 de desembre, davant la seu del Consell de Mallorca, coincidint amb l'aprovació del Pla de Carreteres per part del Ple de la primera institució insular. Finalment, el proper dimarts 2 de desembre, a les 19:00 h, hi haurà una nova concentració a Barcelona, que amb el nom de Funeral per Mallorca anirà en processó de la plaça de Sant Jaume fins l'església de Santa Maria del Mar.

Més informació:

Reportatge fotogràfic de la manifestació de Sineu (27 fotografies)

Fotos i manifest de la concentració de Barcelona
 

Foto © MallorcaWeb / BalearWeb 
 
Data de publicació: 30/11/2003

© 1996-2019 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat