Anar directament al contingut

Salvem Sa Canova de Campos

Salvem Sa Canova de Campos
El GOB ha iniciat per Internet la campanya "Salvem Sa Canova" amb l'objectiu d'evitar la urbanització de Sa Canova de Campos, finca situada just devora de l'espai natural d'Es Trenc i Es Salobrar de Campos. En aquests moments s'està tramitant en el Parlament de les Illes Balears el projecte de Llei de Mesures urgents en matèria d'urbanisme, que contempla autoritzar l'urbanització d'aquests terrenys per a dur-hi a terme la construcció d'un complex turístic i residencial, així com un camp de polo i un centre comercial.

Segons el GOB, l'aprovació d'aquesta llei i l'execució d'aquest projecte significarà la destrucció d'una magnifica zona natural, actualment coberta per una densa garriga d'ullastre, i la degradació de la platja i les dunes d'Es Trenc i de la zona humida d'Es Salobrar de Campos. Per evitar aquesta nova urbanització, el GOB ha creat la web "Salvem Sa Canova" amb informació i fotografies sobre els valors naturals de la zona i els impactes ambientals que comportarà el projecte. La nova pàgina s'ha publicat en català, espanyol, anglès i alemany amb l'objectiu de difondre la campanya a nivell internacional.

El batle de Campos, Andreu Prohens, dóna suport a la nova iniciativa urbanística i considera que el municipi de Campos, tradicionalment dedicat a l'agricultura i la ramaderia, no pot quedar al marge de l'activitat turística.

ACTUALITZACIÓ (8/11/2003):

El portaveu del Govern i Conseller de Turisme, Joan Flaquer, va anunciar el passat divendres que l'executiu renuncia a tirar endavant el projecte d'urbanització a Sa Canova de Campos. El motiu és la irregular indemnització que va rebre l'empresa promotora de la nova urbanització per part de l'anterior govern format pel Pacte de Progrés. Ara el nou govern ha obert una investigació interna i no descarta exigir responsabilitats als tribunals. El GOB ha expressat la seva satisfacció per la notícia, tot i que l'organització ecologista ha mostrat la seva preocupació sobre la possibilitat de construir un complex hoteler devora el balneari de Sa Font Santa.
 
Data de publicació: 05/11/2003

© 1996-2020 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat