Anar directament al contingut

Torre de Canyamel

Torre de Canyamel: Foto 3
Torre de Canyamel
  • Torre de Canyamel: Foto 1
  • Torre de Canyamel: Foto 2
  • Torre de Canyamel: Foto 3
  • Torre de Canyamel: Foto 4

Dins el terme municipal de Capdepera, al costat de la carretera que va fins el nucli costaner de Canyamel, es troba la Torre de Canyamel, una de les torres de defensa més destacades de Mallorca pel que fa a la seva antiguitat i estat de conservació. Es creu que el seu origen és musulmà tot i que el seu desenvolupament va lligat a l'època de la conquesta de Mallorca per Jaume I (segle XIII). La torre es va construir per vigilar la costa i servir de refugi i defensa als pobladors de la fèrtil vall de Canyamel, davant les freqüents incursions de corsaris i invasors.

Durant els seus més de 700 anys d'història, la casa fortalesa ha experimentat nombroses alteracions i, un cop desaparegut el perill d'invasions, es transformà en possessió dedicada a les feines del camp. Al introduir-se el cultiu de la canya de sucre, a la segona meitat del segle XV, l'edificació defensiva canvià el seu nom primitiu de Torre d'en Montsó per la seva denominació actual de Torre de Canyamel. Sota la direcció de l'arquitecte Josep Ferragut, la família Morell (propietària de la torre) ha rehabilitat la casa fortalesa durant les últimes dècades amb l'objectiu de recuperar la seva fisonomia històrica.

La torre, que té tres plantes més una torreta central amb una altura total de 23 metres, és un excel·lent mirador sobre la badia de Canyamel i bona part dels termes municipals de Capdepera, Artà i Son Servera.

Actualment es pot visitar l'interior de la Torre de Canyamel de dimarts a dissabte de 10:00 a 18:00 h i el preu de l'entrada és de 3 euros. D'altra banda, eventualment s'hi celebren concerts i en una de les antigues edificacions que envolten la torre, s'hi troba el Restaurant Sa Porxada (Tel. 971841310), establiment on es serveixen plats típics, com les sopes mallorquines i la porcella, en un ambient popular i rústic.

 
Última actualització: 13/07/2004

© 1996-2023 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat