Anar directament al contingut

Ametllers en flor

Ametllers en flor: Foto 5
Ametllers en flor
  • Ametllers en flor: Foto 1
  • Ametllers en flor: Foto 2
  • Ametllers en flor: Foto 3
  • Ametllers en flor: Foto 4
  • Ametllers en flor: Foto 5
  • Ametllers en flor: Foto 6
  • Ametllers en flor: Foto 7
  • Ametllers en flor: Foto 8

Entre gener i febrer, coincidint amb la floració dels ametllers, l'illa de Mallorca adquireix una bellesa espectacular. Els ametllers en flor, amb les seves variades tonalitats blanques i rosades, tenen un atractiu especial per a fotògrafs, pintors i per a tos els amants de la natura en general. Tant és així que des d'Alemanya i d'altres països s'organitzen viatges a Mallorca tan sols per gaudir del gran valor paisatgístic dels ametllers florits.

L'àrea principal de producció d'ametlla a l'illa de Mallorca és la zona centre-oest, destacant entre altres els municipis de Marratxí, Bunyola, Santa Maria, Sencelles, Lloseta i Selva. Aquesta zona, gràcies al microclima que posseeix, és la més productiva de Mallorca. També mereix especial atenció la zona sud-oest i els municipis de Manacor, Sant Llorenç i Son Servera. No obstant els ametllers són presents arreu de l'Illa.

El clima mediterrani i un sistema de cultiu de secà confereixen a l'ametlla mallorquina unes característiques úniques. El seu sabor dolç, i un major contingut en proteïnes, àcids grassos i hidrats de carboni, fan que aquest producte sigui universalment desitjat i utilitzat en una gran varietat de productes alimentaris.

La collita de l'ametlla es fa entre finals d'agost i principis de setembre. Avui en dia gairebé tota la collita es fa mecànicament amb unes màquines equipades amb unes grans pinces que envolten l'arbre i el sacsegen per fer caure el fruit madur. Però a Mallorca les explotacions són molt petites i encara hi ha molta gent que fa la recol·lecció manualment, picant les branques amb canyes.

 
Última actualització: 26/02/2006

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat