Anar directament al contingut

Dijous Bo d'Inca

Dijous Bo d'Inca: Foto 7
Dijous Bo d'Inca
  • Dijous Bo d'Inca: Foto 1
  • Dijous Bo d'Inca: Foto 2
  • Dijous Bo d'Inca: Foto 3
  • Dijous Bo d'Inca: Foto 4
  • Dijous Bo d'Inca: Foto 5
  • Dijous Bo d'Inca: Foto 6
  • Dijous Bo d'Inca: Foto 7
  • Dijous Bo d'Inca: Foto 8

El Dijous Bo d'Inca, la fira de tardor més important de l'Illa, se celebra anualment normalment el tercer dijous de novembre, després de les tres fires de tardor i de la festa de Santa Maria la Major. La fira compta cada any amb una participació massiva, tant d'expositors com de visitants d'arreu de Mallorca i fins i tot de les altres Illes. El programa d'actes inclou tot un ventall d'activitats culturals i esportives, que començen el diumenge anterior amb la lectura del pregó, tot i que la part central del programa es desenvolupa durant el dimecres i, especialment, el dijous.

Destaquen, entre altres esdeveniments que s'organitzen cada any, el Concurs morfològic del Porc Negre mallorquí, la Fira del Mul i la Mostra de Races Autòctones de les Illes Balears, que s'inauguren el dimecres a l'horabaixa a la plaça del Bestiar, i la Mostra de comerços organitzada per l'Associació de Comerciants d'Inca que s'inicia el mateix dimecres a l'horabaixa al centre de la ciutat. La jornada finalitza amb un correfoc a càrrec dels Dimonis d'Alaró i amb una festa musical juvenil a la plaça Verge de Lluc. El dijous al matí es reobren les mostres d'animals i comerços inaugurades el dia abans i a l'horabaixa els actes programats finalitzen amb la Passarel·la Inca Ciutat de la Pell.

El Dijous Bo és la fira més popular de Mallorca i sovint es diu que durant aquest dia la ciutat d'Inca es converteix en la capital de l'illa. Des de l'any 2003 la fira compta amb espai propi a Internet que inclou una salutació del batle de la ciutat i el programa complet de la fira.

Més informació: www.dijousbo.es/

 
Última actualització: 07/11/2008

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat