Anar directament al contingut

Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall

Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall: Foto 1
Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall
  • Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall: Foto 1
  • Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall: Foto 2
  • Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall: Foto 3
  • Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall: Foto 4
  • Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall: Foto 5
  • Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall: Foto 6
  • Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall: Foto 7
  • Fira de l'esclata-sang a Mancor de la Vall: Foto 8

La petita població de Mancor de la Vall celebra anualment el quart o el darrer cap de setmana de novembre la Fira de l'esclata-sang i de la Muntanya. La mostra, organitzada conjuntament des de l'any 2003 per l'associació Arrels de la Vall i l'Ajuntament, té per objectiu mostrar i preservar les activitats tradicionals de muntanya d'aquest municipi situat als peus del puig de Massanella, entre les comarques de la Serra de Tramuntana i d'es Raiguer. L'agricultura, la ramaderia i la caça, i especialment la producció d'oli i de carbó vegetal, eren fins fa pocs anys la base de l'economia de Mancor de la Vall. Degut a la seva proximitat amb la ciutat d'Inca, el poble també compta amb una llarga tradició sabatera que s'ha mantingut fins l'actualitat.

La Fira s'inicia el divendres a l'horabaixa amb activitats infantils per donar pas a la Nit de Foc, a càrrec de la colla de dimonis d'Arrels de la Vall, seguida de diverses actuacions musicals. Dissabte surten els gegants pel poble, s'inicia la mostra artesana i, entre altres activitats, es fa un cercavila de xeremiers, tamboriners i flabiolers i una trobada de glosadors. L'últim acte del dissabte és un concert popular.

El diumenge s'obre la fira d'exposició i demostració d'arts tradicionals relacionades amb la caça, les feines del camp, la vida de muntanya, la producció de calçat i el brodat mallorquí. La música i el ball tradicional també hi són presents, però el plat fort de la fira és la zona d'exposició i degustació d'esclata-sangs. També compta amb una gran participació la Jornada gastronòmica de l'esclata-sang que s'inicia cap al mig dia als bars i restaurants de Mancor. El recorregut per la fira inclou la visita a diverses exposicions i a les antigues tafones de Ca's Vallequet, Son Collell i Turixant.

 
┌ltima actualitzaciˇ: 24/11/2009

© 1996-2022 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat