Anar directament al contingut

Fira de s'Oliva a Caimari

Fira de s'Oliva a Caimari: Foto 4
Fira de s'Oliva a Caimari
  • Fira de s'Oliva a Caimari: Foto 1
  • Fira de s'Oliva a Caimari: Foto 2
  • Fira de s'Oliva a Caimari: Foto 3
  • Fira de s'Oliva a Caimari: Foto 4

Caimari, petit poble del municipi de Selva, celebra cada any durant el tercer cap de setmana de novembre la Fira de s'Oliva, dedicada bàsicament a promocionar la tradicional producció d'oli i olives. Els actes programats comencen el divendres a l'horabaixa amb el repartiment que fan els joves d'una branca d'olivera per a totes les cases.

La fira comença oficialment el dissabte a les 16:00 h amb la inauguració de la mostra que es fa pels carres del centre del poble sobre l'oli i d'altres productes de Caimari com les ametles. El recorregut per la fira inclou, entre altres activitats, diverses degustacions, a més de visites a la nova i a l'antiga tafona d'Oli Caimari i l'antiga trencadora d'ametles de ca na Bielona. També inclou la visita al Parc Etnològic de Caimari, situat a l'entrada del poble.

El diumenge de bon matí, amb gran assistència de públic, es torna a obrir la fira. Aquest dia, a més del recorregut inaugurat el dissabte, es poden visitar d'altres exposicions com la d'oliveres, ametlers, garrovers i fruiters. Com a novetat de les darreres edicions, el diumenge al mati també se celebra un concurs de cans per arreplegar ovelles.

Caimari compta amb una llarga tradició en la producció d'oli, que s'inicià en l'època romana i ha perdurat fins a l'actualitat. Fou a partir del segle XVI, i principalment durant els segles XVIII i XIX, quan la producció, transformació i comercialització de l'oli i les olives es convertí en la principal font de riquesa del poble.

 
Última actualització: 07/11/2008

© 1996-2023 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat