Anar directament al contingut

Fundació Pilar i Joan Miró a Palma

Fundació Pilar i Joan Miró a Palma: Foto 1
Fundació Pilar i Joan Miró a Palma
  • Fundació Pilar i Joan Miró a Palma: Foto 1
  • Fundació Pilar i Joan Miró a Palma: Foto 2
  • Fundació Pilar i Joan Miró a Palma: Foto 3
  • Fundació Pilar i Joan Miró a Palma: Foto 4
  • Fundació Pilar i Joan Miró a Palma: Foto 5
  • Fundació Pilar i Joan Miró a Palma: Foto 6
  • Fundació Pilar i Joan Miró a Palma: Foto 7
  • Fundació Pilar i Joan Miró a Palma: Foto 8

El taller dissenyat per Josep Lluís Sert, la possessió de Son Boter i l'edifici projectat per Moneo conformen l'espai de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.

Son Abrines, devora Cala Major (Palma), fou la residència definitiva de Joan Miró i Ferrà (Barcelona, 1893 - Palma, 1983) des de l'any 1956 fins a la seva mort. L'artista i la seva esposa, Pilar Juncosa i Iglesias (Palma, 1904-1995), arribaren a Mallorca fugint de l'entrada de les tropes alemanyes a París. Miró, fill de català i mallorquina, estiuejava a l'illa des de la seva infància i és aquí on va fer realitat el seu somni de tenir una casa i un gran taller on poder treballar amb tranquil·litat i llibertat.

L'arquitecte Josep Lluís Sert, amic de l'artista, projectà el que s'anomena Taller Sert. Aquí fou on Miró, en plena maduresa artística, produí teles de grans dimensions, com ara les dedicades als seus néts, el tríptic "Bleu, I, II, III", o el mural que avui es troba exposat al Museum of Modern Art de Nova York. La visita al Taller Sert permet introduir-se en el món creatiu de l'artista, format per teles, pintures, pinzells i d'altres objectes que col·leccionava.

L'any 1959 Joan Miró comprà, gràcies al premi que rebé del Museu Guggenheim de Nova York, la possessió de Son Boter, contigua a Son Abrines, on instal·là un taller de gravat i deixà nombrosos graffitis estampats per les parets.

La Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca és fruit de la darrera voluntat de Joan Miró. Es constituí el 1981, any en què l'artista i la seva esposa van fer donació a l'Ajuntament de Palma dels tallers i el seu contingut, format principalment per pintures, collages, obra gràfica, escultures i esbossos.

L'edifici Moneo, projectat per l'arquitecte Rafael Moneo, fou inaugurat l'any 1992 amb l'objectiu d'acollir la seu de la Fundació, exposar de forma rotatòria una selecció de pintures, dibuixos, obra gràfica i escultures de Miró i acollir mostres temporals dedicades principalment als joves artistes.

Més informació:

Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca

Joan de Saridakis, 29

07015 Palma

Tel. 971701420

http://miro.palmademallorca.es

 
Última actualització: 11/10/2004

© 1996-2023 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat