Anar directament al contingut

Museu de la Mar al Port de Sóller

Museu de la Mar al Port de Sóller: Foto 1
Museu de la Mar al Port de Sóller
  • Museu de la Mar al Port de Sóller: Foto 1
  • Museu de la Mar al Port de Sóller: Foto 2
  • Museu de la Mar al Port de Sóller: Foto 3
  • Museu de la Mar al Port de Sóller: Foto 4

L'antic Oratori de Santa Caterina d'Alexandria, situat sobre un turó de la bocana del Port de Sóller, acull un nou museu dedicat al món marítim. Es tracta del Museu de la Mar, un centre d'interpretació de la història de Sóller i el seu port en relació a la mar.

Durant segles, la mar ha estat la principal via de comunicació de Sóller amb la resta del món, possibilitant la pesca, el comerç i el contacte amb altres cultures. L'objectiu del museu és difondre els aspectes més destacats d'aquesta estreta relació dels sollerics amb la mar, que tant ha condicionat la seva història i la seva cultura.

L'Oratori, construït al voltant de 1280, compta amb extraordinàries vistes sobre el port de Sóller i sobre la costa nord de Mallorca. El renovat espai expositiu mostra peces navals antigues i objectes relacionats amb el món de la pesca i el comerç, maquetes d'embarcacions, fotografies i imatges històriques, documentació i altres elements relacionats amb la mar, distribuïts per l'exterior de l'edifici, l'entrada i una suggerent sala d'exposició decorada amb fusta i tons blaus. L'emigració, la pesca i el comerç són els principals temes tractats.

La visita al museu finalitza a la sala d'audiovisuals, una instal·lació lumínica i visual que juga amb el color, el so, les transparències i miralls de la mar, on es pot visualitzar el vídeo que documenta l'exposició, en diversos idiomes.

Mapa de localització, horari de visita i més informació a l'Agenda d'Exposicions.

 
Última actualització: 03/03/2009

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat