Anar directament al contingut

S'Arracó

S'Arracó: Foto 1
S'Arracó
  • S'Arracó: Foto 1
  • S'Arracó: Foto 2
  • S'Arracó: Foto 3
  • S'Arracó: Foto 4
  • S'Arracó: Foto 5
  • S'Arracó: Foto 6
  • S'Arracó: Foto 7
  • S'Arracó: Foto 8

S'Arracó, petit poble del terme d'Andratx, es troba a la vall del mateix nom, entre les valls veïnes d'Andratx i de sa Palomera. A partir de l'existència d'algunes possessions, com la de Son Joan, a principis del segle XVIII es començà a configurar el nucli urbà al voltant de la capella del Sant Crist edificada per Antoni Ferrandell Verí, considerat el fundador del poble. De l'exterior de l'església, que fou erigida parròquia a mitjan segle XIX, són remarcables la torre amb finestres ogivals i la rectoria. Del seu interior, destaquen el Sant Crist que presideix l'altar major i la imatge de la Verge Maria que procedent de l'antic monestir de la Trapa es troba en una de les capelles laterals.

La major part de les cases del poble estan situades al llarg de la carretera d'Andratx a Sant Elm, que entra a la vall pel coll de s'Arracó i, després de travessar el poble, en surt pel coll de la Palomera. Del conjunt urbà destaquen diverses cases d'estil modernista que foren construïdes per arraconers que emigraren a França. També són remarcables l'edifici de l'escola antiga i tres bars que són punt de trobada de la gent del poble: Can Nou, Can Viguet i Can Prima. En l'actualitat, s'Arracó compta amb una població d'uns mil habitants entre els quals hi ha un significatiu nombre d'artistes de diferents nacionalitats que han escollit aquesta tranquil·la vall com a lloc de residència.

S'Arracó és pas obligat per conèixer la població costanera de Sant Elm i l'illa de sa Dragonera. També és un excel·lent punt de partida per realitzar diverses excursions a peu, com la que comença uns 150 metres després del cementeri i puja fins a la Trapa. El poble també està comunicat mitjançant una carretera recentment renovada que enllaça amb la carretera que va d'Andratx fins al Port.

Les festes patronals es celebren entorn del 28 d'agost, festivitat de Sant Agustí. Els actes festius sovint es prolonguen fins el 8 de setembre, quan es celebra la festivitat de la Mare de Déu de la Trapa.

 
Última actualització: 20/11/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat