Anar directament al contingut

Estellencs

Estellencs: Foto 1
Estellencs
  • Estellencs: Foto 1
  • Estellencs: Foto 2
  • Estellencs: Foto 3
  • Estellencs: Foto 4

La petita població d'Estellencs, situada mirant el mar en una vall de fortes pendents a la part occidental de la Serra de Tramuntana, entre els termes d'Andratx i Banyalbufar, conserva amb el seus 384 habitants tot l'encant de la Mallorca autèntica. La tranquil·litat dels seus carrers empedrats, l'espectacularitat de les seves marjades dedicades al conreu, la cala amb el seu petit port, les fonts i el singular sistema de distribució d'aigües, juntament amb molts altres al·licients, com ara el tracte acollidor de la seva gent, el gran nombre d'excursions que es poden realitzar per la zona o l'antiga església de Sant Joan Baptista, converteixen Estellencs en una de les localitats més atractives de l'Illa.

Pas obligat pels que volen conèixer la costa nord i la Serra de Tramuntana, Estellencs disposa d'una petita, però selecta, oferta d'allotjament i restaurants. Quant als hotels, el més conegut és l'Hotel Maristel de quatre estrelles. Hi ha dos petits hotels més: l'Hotel Nord de vuit habitacions, ubicat en una casa reformada a la plaça d'Es Triquet, davant l'antiga torre de defensa; i Sa Plana Petit Hotel de cinc habitacions, situat en una casa a la sortida del poble en direcció a Andratx.

Pel que fa als restaurants i bars, a la zona alta del centre urbà, s'hi troben el Restaurant Montimar, el Restaurant Son Llarg i el Restaurant Maristel. A la sortida del poble en direcció a Banyalbufar, hi ha la Pizzeria Giardini; i, més apartat, a la carretera d'Andratx, s'ubica el Restaurant Es Grau. D'altra banda, a la part alta del centre urbà, s'hi troben la Cafeteria Estellencs i la Cafeteria Vall Hermós; i a la Cala Estellencs, el bar Sa Punteta, llocs on també es serveixen menjars. Per últim, esmentar Sa Tanca, bar situat a la zona baixa del nucli urbà i punt de trobada de la gent del poble.

El municipi, que celebra les festes patronals de Sant Joan Baptista entorn el 29 d'agost, disposa d'una escola pública d'ensenyament primari i la major part dels seus habitants són socis de l'Associació Cultural. Per finalitzar, destacar que Estellencs acull la seu de la Fundació S'Olivar.

 
Última actualització: 11/04/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat