Anar directament al contingut

Galilea

Galilea: Foto 1
Galilea
  • Galilea: Foto 1
  • Galilea: Foto 2
  • Galilea: Foto 3
  • Galilea: Foto 4

Galilea és un llogaret del terme municipal de Puigpunyent ubicat a més de 500 metres d'altura, al vessant sud del mític Puig de Galatzó. El nucli principal del poble, format per cases d'arquitectura tradicional, es configura entorn de l'església de la Immaculada Concepció, construïda l'any 1810. Al costat de l'església s'hi troba la plaça amb un bar-restaurant, punt de reunió de la gent del poble i pas obligat pels turistes i viatgers que volen conèixer la zona. La plaça és també el centre d'activitat durant les festes patronals, que se celebren al voltant del dia 8 de setembre.

L'espectacular vista sobre la costa de Calvià, la tranquil·litat dels seus carrers empedrats i l'aire pur de muntanya que s'hi respira converteixen Galilea en un lloc privilegiat lluny de l'estrès del món actual. El poble es comunica amb Palma a través de Puigpunyent, el nucli urbà més pròxim, situat a uns quatre quilòmetres. Existeix un altre camí per accedir-hi, des de la zona de Ponent, recorrent la carretera local que uneix es Capdellà amb Galilea, tot travessant boscos frondosos i verges d'una extraordinària bellesa.

Galilea compta actualment amb una població d'uns 200 habitants, dels quals bona part són estrangers que han triat aquest singular indret de la Serra de Tramuntana com a residència. Entre els residents d'origen estranger que viuen al poble s'hi troben alguns coneguts artistes, com ara la parella formada per John Ulbricht i Angela Von Neumann, que s'instal·laren a Galilea a finals dels anys 50.

 
Última actualització: 22/10/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat