Anar directament al contingut

Es Capdellà

Es Capdellà: Foto 1
Es Capdellà
  • Es Capdellà: Foto 1
  • Es Capdellà: Foto 2
  • Es Capdellà: Foto 3
  • Es Capdellà: Foto 4
  • Es Capdellà: Foto 5
  • Es Capdellà: Foto 6
  • Es Capdellà: Foto 7
  • Es Capdellà: Foto 8

Es Capdellà és un petit poble del municipi de Calvià situat al vessant meridional del Puig de sa Grua, a 115 metres d'altura. Una carretera de tres quilòmetres comunica el poble amb la vila de Calvià. També es comunica amb Puigpunyent passant per Galilea, amb Andratx pujant el Coll de n'Esteve i amb Peguera baixant entre la Moleta de Son Vic i el Puig des Revell. Aquestes tres carreteres de muntanya són del tot recomanables per poder gaudir d'extraordinàries vistes sobre els termes de Calvià i Andratx.

La imponent presència del Puig de Galatzó, de 1027 metres d'altura, domina el paisatge rural del poble, el qual fou construït entre els segles XVII i XVIII per jornalers de les antigues cases senyorials de la zona. Format per un petit nucli urbà i algunes cases disseminades, actualment compta amb una població d'uns mil habitants, entre els quals hi ha un significatiu nombre d'estrangers que han escollit aquest tranquil indret com a lloc de residència. Al centre del poble es troba l'església del Carme edificada durant el segle XVIII i principis del XIX. També destaca el Bar Nou, centre de reunió del poble i parada obligada dels nombrosos turistes que fan excursions per la zona, ja sigui a peu, en bicicleta o en cotxe. En aquest popular restaurant es serveixen plats de cuina mallorquina i la seva especialitat són les gambes.

Als afores del poble destaquen algunes possessions. A la carretera de Peguera hi ha Son Vic Nou i Son Vic Vell, a la carretera de Calvià trobem Ses Algorfes i a la carretera de Galilea s'ubica Son Martí, amb les Fonts Ufanes com a principal atractiu. També a la carretera de Galilea es troben les cases de Galatzó, antiga possessió que fou propietat de Ramon Burgues-Safortesa i Fuster, comte de Formiguera, un dels mallorquins més poderosos del segle XVII. Arran d'una llegenda del segle XIX, inspirada en la llegenda del Comte Arnau de Catalunya, el comte de Formiguera es convertí en el Comte Mal, personatge condemnat per la seva crueltat a cavalcar eternament totes les nits de l'any damunt un cavall negre envoltat en flames.

Es Capdellà celebra les seves festes patronals el mes de juliol per la Verge del Carme.

 
Última actualització: 09/03/2017

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat