Anar directament al contingut

Es CapdellÓ

Es CapdellÓ: Foto 1
Es CapdellÓ
  • Es CapdellÓ: Foto 1
  • Es CapdellÓ: Foto 2
  • Es CapdellÓ: Foto 3
  • Es CapdellÓ: Foto 4
  • Es CapdellÓ: Foto 5
  • Es CapdellÓ: Foto 6
  • Es CapdellÓ: Foto 7
  • Es CapdellÓ: Foto 8

Es CapdellÓ Ús un petit poble del municipi de CalviÓ situat al vessant meridional del Puig de sa Grua, a 115 metres d'altura. Una carretera de tres quil˛metres comunica el poble amb la vila de CalviÓ. TambÚ es comunica amb Puigpunyent passant per Galilea, amb Andratx pujant el Coll de n'Esteve i amb Peguera baixant entre la Moleta de Son Vic i el Puig des Revell. Aquestes tres carreteres de muntanya sˇn del tot recomanables per poder gaudir d'extraordinÓries vistes sobre els termes de CalviÓ i Andratx.

La imponent presŔncia del Puig de Galatzˇ, de 1027 metres d'altura, domina el paisatge rural del poble, el qual fou constru´t entre els segles XVII i XVIII per jornalers de les antigues cases senyorials de la zona. Format per un petit nucli urbÓ i algunes cases disseminades, actualment compta amb una poblaciˇ d'uns mil habitants, entre els quals hi ha un significatiu nombre d'estrangers que han escollit aquest tranquil indret com a lloc de residŔncia. Al centre del poble es troba l'esglÚsia del Carme edificada durant el segle XVIII i principis del XIX. TambÚ destaca el Bar Nou, centre de reuniˇ del poble i parada obligada dels nombrosos turistes que fan excursions per la zona, ja sigui a peu, en bicicleta o en cotxe. En aquest popular restaurant es serveixen plats de cuina mallorquina i la seva especialitat sˇn les gambes.

Als afores del poble destaquen algunes possessions. A la carretera de Peguera hi ha Son Vic Nou i Son Vic Vell, a la carretera de CalviÓ trobem Ses Algorfes i a la carretera de Galilea s'ubica Son MartÝ, amb les Fonts Ufanes com a principal atractiu. TambÚ a la carretera de Galilea es troben les cases de Galatzˇ, antiga possessiˇ que fou propietat de Ramon Burgues-Safortesa i Fuster, comte de Formiguera, un dels mallorquins mÚs poderosos del segle XVII. Arran d'una llegenda del segle XIX, inspirada en la llegenda del Comte Arnau de Catalunya, el comte de Formiguera es convertÝ en el Comte Mal, personatge condemnat per la seva crueltat a cavalcar eternament totes les nits de l'any damunt un cavall negre envoltat en flames.

Es CapdellÓ celebra les seves festes patronals el mes de juliol per la Verge del Carme.

 
┌ltima actualitzaciˇ: 09/03/2017

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat