Anar directament al contingut

Alfàbia

Alfàbia: Foto 1
Alfàbia
  • Alfàbia: Foto 1
  • Alfàbia: Foto 2
  • Alfàbia: Foto 3
  • Alfàbia: Foto 4
  • Alfàbia: Foto 5
  • Alfàbia: Foto 6
  • Alfàbia: Foto 7
  • Alfàbia: Foto 8

Les cases i els jardins que conformen la possessió d'Alfàbia se situen al terme de Bunyola en una vall al sud-oest de la serra del mateix nom, sota el coll de Sóller. La visita a la finca, propietat de la família Zaforteza, permet conèixer diferents habitacions de la casa senyorial i passejar pels jardins més singulars de Mallorca. Alfàbia era una antiga alqueria islàmica i les actuals edificacions i jardins en conserven diverses mostres.

Del conjunt de cases destaquen la façana principal d'estil barroc i l'enteixinat i les inscripcions àrabs del segle XIII que es troben al sostre del portal d'entrada. També destaca la gran clastra, dominada per la imponent presència d'un plater que té un diàmetre de capçada de més de 20 metres i una antiguitat aproximada de cent anys. De la casa senyorial són remarcables les balconades amb vistes sobre els jardins, la biblioteca amb nombroses obres impreses entre els segles XVI i XVIII, la col·lecció de quadres i els mobles antics, entre els quals destaca una gran cadira de fusta del segle XIV.

Declarats jardins històric-artístics el 1954, els jardins d'Alfàbia recullen estils diferents com l'àrab, l'italià o l'anglès amb un component comú: els jocs d'aigua amb cascades, fonts, brolladors i estanys. Del conjunt, destaca una impressionant escala de graons empedrats i canals d'aigua paral·lels que condueix a la part alta dels jardins, on hi ha un aljub de volta de canó i un antic colomar. També és remarcable la pèrgola formada per 72 columnes i 24 hídries de pedra d'on brollen les aigües que es creuen formant un passadís.

El portal d'accés a la finca es troba entre l'entrada del Túnel de Sóller i el restaurant ses Porxeres, concretament al quilòmetre 18 de la carretera Palma-Sóller, on hi ha un aparcament per als vehicles.

L'horari de visita és de dilluns a divendres de 9:30 a 17:30 h, i els dissabtes de 9:30 a 13:00 h. El preu de l'entrada és de 4,50 euros.

 
Última actualització: 08/11/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat