Anar directament al contingut

George Washington i Tireless: el problema nuclear

George Washington i Tireless: el problema nuclear
El GOB ha manifestat que el Pla Energètic, que actualment tramita el Govern balear, prohibeix dins l'àmbit territorial de les Illes Balears la producció d'energia d'origen nuclear. L'organització ecologista dóna suport a Greenpeace en la convocatòria de la Flotilla antinuclear contra la presència del portaavions "George Washington", i demana a la societat mallorquina que participi en la protesta. També insta els hotelers i el sector turístic en general a manifestar el seu rebuig per la presència del portaavions nuclear a la Badia de Palma.

D'altra banda, en el decurs de la inauguració de la depuradora de Santanyí - Cala Santanyí, el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, ha manifestat que avui s'enviaria des de la Conselleria de Medi Ambient un escrit a la Delegació del Govern central a les Illes Balears, per conèixer els plans d'emergència que existeixen davant la possibilitat d'una fuga en els reactors nuclears del portaavions, i per conèixer els resultats dels controls de radioactivitat que es facin a la zona.

També cal destacar que el batlle d'Inca i president del Partit Popular a Mallorca, Pere Rotger, va manifestar ahir el seu suport al Govern en la seva protesta per l'estada del portaavions. Per contra, el batlle de Palma, Joan Fageda, va expressar el seu disgust per la decisió del Govern i va advertir que a Tarragona ofereixen molts avantatges i facilitats a la flota americana.

Per altra banda, ahir al matí una vintena de persones convocades per Esquerra Unida van realitzar una concentració simbòlica de protesta en el Passeig Marítim de Palma en contra de la presència del portaavions.

L'arribada del portaavions i les accions i declaracions de rebuig a Mallorca han accelerat les reaccions en contra de la presència del submarí nuclear britànic Tireless a Gibraltar. Així, cal fer referència a les declaracions del president del Govern central, publicades ahir per The Times, en què manifestava que el més raonable, lògic i desitjable seria que el submarí "Tireless", que té el sistema nuclear avariat i des de fa mesos es troba a Gibraltar, fos portat al Regne Unit. Avuí, segons informa El País, el ministre d'Assumptes Exteriors, Josep Piqué, ha matisat les declaracions d'Aznar, manifestant que eren l'expressió d'un desig i no una petició formal dirigida al Govern britànic. Per la seva banda, el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, considera incomprensible que el president del Govern central hagi fet aquestes declaracions a un diari britànic i més tenint en compte que aquestes han estat desmentides pel Ministeri d'Assumptes Exteriors.

Per últim, destacar que la Plataforma contra la permanència del Tireless a Gibraltar s'ha reunit avui a Sevilla amb el Defensor del Poble d'Andalusia i li han presentat una queixa contra el Govern central.

Notícies relacionades:
- Flotilla antinuclear a la Badia de Palma (6/12/2000)
- El portaavions "George Washington" a Palma (4/12/2000)

ACTUALITZACIÓ (08/12/2000)

Aquest mati, la Flotilla antinuclear contra la presència del portaavions "George Washington" s'ha concentrat al voltant del vaixell. Els participants han expressat la seva protesta amb diverses pancartes en contra de l'energia nuclear.

Per la seva banda, el "George Washington" ha abandonat aquest migdia la Badia de Palma de forma anticipada.
 
Data de publicació: 07/12/2000

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat