Anar directament al contingut

Les festes d'agost

Les festes d'agost
Agost, a més del mes de les vacances, és el mes festes patronals per excel·lència. Setmana rere setmana, les celebracions estiuenques s'escampen per tota l'illa. Comencen amb Sant Feliu, patró de Llubí, i amb la Mare de Déu dels Àngels, patrona de Pollença i Cala Millor, festes que ja s'han celebrat aquest passat cap de setmana.

El dia 5 se celebra la Mare de Déu de les Neus a Bunyola i a Santa Eugènia, i el dia 6 Sant Salvador a Artà. Aquests tres municipis ja estan de festa aquests dies.

Continuant el calendari, arribem a Sant Domènec, el dia 8, patró de Lloret de Vistalegre. Alhora se celebren les festes de Santa Càndida a Llucmajor (enllaç a PDF). I el dia 10 és Sant Llorenç, patró de Sant Llorenç des Cardassar i de Selva.

A mitjan mes se celebra la Mare de Déu d'Agost a Biniaraix, Caimari, Campos, Can Picafort, Esporles, Puigpunyent (enllaç a PDF), Sencelles, Sineu... I per Sant Roc, 16 d'agost, hi ha festes a Alaró (enllaç a PDF), Cala Rajada (enllaç a PDF), Porreres i s'Alqueria Blanca.

Després ve Sant Bartomeu, el 24, amb festes a Alcúdia, Capdepera (enllaç a PDF), Consell, Montuïri, Ses Salines, Sóller... i Sant Agustí, dia 28, patró de S'Arracó i Felanitx.

Sant Joan Baptista, el 29, tanca el cicle de festes patronals d'agost i se celebra a Estellencs i Sant Joan. Però encara cal esmentar dues festes més que se celebren a final de mes connectant ja amb setembre: la festa den Rei en Jaume, a Santa Ponça i la festa de la Beata a Santa Margalida.

Totes aquestes no són més que algunes de les festes que se celebren durant el mes d'agost. A les barriades de Palma i d'altres llogarets de l'illa en trobarem moltes més.

A totes les festes, que solen durar uns quants dies al voltant del dia del sant, se celebren activitats esportives, culturals, infantils, per a la tercera edat... Al vespre abunden els espectacles, sobretot els concerts, i el programa sol acabar amb un gran castell de focs d'artifici.

Quant als actes tradicionals, el dia principal és costum celebrar una missa a més d'alguna cercavila, processó o ballada. Destaquen les actuacions dels cossiers que es fan a Montuïri els dies 15, 23 i 24 d'agost i les dels cavallets que es poden veure a Felanitx els dies 27 i 28 . També destaquen per la participació popular i vistositat les festes del Rei en Jaume de Santa Ponça, que reviuen el desembarcament del rei Jaume I a la badia de la localitat l'any 1229, i la processó de la Beata, que té lloc a Santa Margalida, entrant ja dins del mes de setembre.

Foto © BalearWeb
 
Data de publicació: 04/08/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat