Anar directament al contingut

Manifestació històrica en defensa de Mallorca

Manifestació històrica en defensa de Mallorca

Sota el lema "Qui estima Mallorca no la destrueix", milers de persones de totes les edats es varen manifestar dissabte pels carrers del centre de Palma en defensa del territori i el medi ambient. La mobilització, convocada pel GOB i set plataformes ciutadanes, comptà amb una participació històrica que alguns xifren en més de 45.000 persones, només comparable a la celebrada contra la guerra a l'Iraq el 15 de febrer de 2003, avui fa un any.

Un grup de xeremiers i una pancarta amb l'eslògan "Qui estima Mallorca no la destrueix" van encapçalar la manifestació que transcorregué pacíficament des de la plaça d'Espanya fins la plaça Major, on pujaren a l'escenari per llegir el manifest unitari l'escriptora Maria Antònia Oliver i el cantant del grup Antònia Font, Pau Debon. També pujà a l'escenari per adherir-se a l'acte la cantant Maria del Mar Bonet, que va fer tot el recorregut de la manifestació acompanyada per l'escriptor Biel Mesquida. L'acte es va cloure amb el grup Cap-pela que interpretà La Balanguera acompanyat per la gran coral formada pels manifestants.

NOTA EDITORIAL

La massiva assistència a la manifestació d'aquest dissabte demostra que la política territorial del Partit Popular i d'Unió Mallorquina no és compartida per bona part de la societat. Es pot opinar que la majoria parlamentaria aconseguida pel PP i reforçada per UM en les passades eleccions donen legitimitat democràtica a la política territorial desenvolupada pel Govern Balear i el Consell de Mallorca. Però també es pot replicar i recordar que l'essència de la democràcia es basa en el govern de la majoria amb respecte cap a les minories. Si aquestes minories representen gairebé la meitat dels ciutadans de Mallorca, sembla raonable demanar que siguin escoltades pel PP i UM. De fet, tenint en compte els desastres urbanístics i ambientals acumulats des dels anys seixanta, actualment no és seriós que la política territorial pugui portar-se a terme sense un ampli consens social.

FOTOGRAFIES:

Reportatge fotogràfic de la manifestació (20 fotografies)

FÒRUM:

Han de reconsiderar el PP i UM el seu model territorial?

Foto © MallorcaWeb / BalearWeb

 
Data de publicació: 15/02/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat