Anar directament al contingut

Manifestaciˇ hist˛rica en defensa de Mallorca

Manifestaciˇ hist˛rica en defensa de Mallorca

Sota el lema "Qui estima Mallorca no la destrueix", milers de persones de totes les edats es varen manifestar dissabte pels carrers del centre de Palma en defensa del territori i el medi ambient. La mobilitzaciˇ, convocada pel GOB i set plataformes ciutadanes, comptÓ amb una participaciˇ hist˛rica que alguns xifren en mÚs de 45.000 persones, nomÚs comparable a la celebrada contra la guerra a l'Iraq el 15 de febrer de 2003, avui fa un any.

Un grup de xeremiers i una pancarta amb l'esl˛gan "Qui estima Mallorca no la destrueix" van encapšalar la manifestaciˇ que transcorreguÚ pacÝficament des de la plaša d'Espanya fins la plaša Major, on pujaren a l'escenari per llegir el manifest unitari l'escriptora Maria Ant˛nia Oliver i el cantant del grup Ant˛nia Font, Pau Debon. TambÚ pujÓ a l'escenari per adherir-se a l'acte la cantant Maria del Mar Bonet, que va fer tot el recorregut de la manifestaciˇ acompanyada per l'escriptor Biel Mesquida. L'acte es va cloure amb el grup Cap-pela que interpretÓ La Balanguera acompanyat per la gran coral formada pels manifestants.

NOTA EDITORIAL

La massiva assistŔncia a la manifestaciˇ d'aquest dissabte demostra que la polÝtica territorial del Partit Popular i d'Uniˇ Mallorquina no Ús compartida per bona part de la societat. Es pot opinar que la majoria parlamentaria aconseguida pel PP i reforšada per UM en les passades eleccions donen legitimitat democrÓtica a la polÝtica territorial desenvolupada pel Govern Balear i el Consell de Mallorca. Per˛ tambÚ es pot replicar i recordar que l'essŔncia de la democrÓcia es basa en el govern de la majoria amb respecte cap a les minories. Si aquestes minories representen gairebÚ la meitat dels ciutadans de Mallorca, sembla raonable demanar que siguin escoltades pel PP i UM. De fet, tenint en compte els desastres urbanÝstics i ambientals acumulats des dels anys seixanta, actualment no Ús seriˇs que la polÝtica territorial pugui portar-se a terme sense un ampli consens social.

FOTOGRAFIES:

Reportatge fotogrÓfic de la manifestaciˇ (20 fotografies)

FĎRUM:

Han de reconsiderar el PP i UM el seu model territorial?

Foto ę MallorcaWeb / BalearWeb

 
Data de publicaciˇ: 15/02/2004

© 1996-2020 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat