Anar directament al contingut

Salvem Mallorca

Salvem Mallorca

Iniciativa legislativa popular al Parlament i festa a Santa Maria.

La plataforma Salvem Mallorca, juntament amb entitats de Menorca i Eivissa, ha presentat una proposició de llei al Parlament de les Illes Balears, en base a la iniciativa legislativa popular prevista per l'Estatut d'Automia i el Reglament del Parlament i regulada per llei de l'any 1991. La proposició de llei, presentada el dimarts 11 d'octubre en el Registre del Parlament, planteja l'aprovació de mesures d'emergència en matèria de protecció ambiental, infraestructures, ordenació del territori i espais naturals. El seu articulat proposa modificacions a la Llei de directrius d'ordenació territorial de les Illes Balears, a la Llei de carreteres de la comunitat autònoma de les Illes Balears i a la Llei de Ports de les Illes Balears. També formula l'establiment de mesures de protecció territorial tendents a recuperar l'àmbit inicial dels parcs naturals de Cala d'Hort, a l'illa d'Eivissa, i de Llevant, a l'illa de Mallorca, i a conservar els espais naturals dels Amunts, a l'illa d'Eivissa, i els del Salobrar de Campos i de la Serra de Tramuntana, a l'illa de Mallorca. Finalment, proposa protegir l'entorn del Monestir de la Real, situat als afores de la ciutat de Palma. Per ésser admesa a tràmit pel Parlament, la iniciativa legislativa popular haurà de recollir, en un període màxim de tres mesos, 10.000 signatures de persones majors de 18 anys i censades a l'arxipèlag balear.

D'altra banda, la plataforma ha convocat la festa "Salvem Mallorca" que tendrà lloc el 22 d'octubre, a partir de les sis de l'horabaixa i fins a mitjanit, a la plaça de l'Ajuntament de Santa Maria del Camí. La festa comptarà amb les actuacions musicals d'Antònia Font, Oprimits, Víctor Uris, Grollers de Sa Factoria, Tomeu Penya, Cap Pela, Mal Vici, Uroboros i Rock & Press. També s'ha programat la mostra audiovisual "Destruction in progress" i una "video performance" amb Renato Sant Jordi.

La campanya Salvem Mallorca va ser presentada el passat mes de juliol amb l'objectiu de mobilitzar la societat a favor d'una altra Mallorca i denunciar i aturar la política actual de permanent agressió ambiental i territorial que porten a terme el Govern, el Consell i els ajuntaments. La plataforma Salvem Mallorca, amb el nom originari de plataforma "Qui estima Mallorca no la destrueix", ja va organitzar el 14 de febrer del 2004 una manifestació en defensa del territori i el medi ambient en la qual hi participaren unes 45.000 persones i està formada pel GOB, Amics de la Terra i diferents moviments com Son Real no té preu, Plataforma Autovia NO, Plataforma 2n Cinturó, Salvem La Real, SOS Can Vairet, Plataforma en defensa d'Es Carnatge, Plataforma Desdoblament Sí Autovia NO i Plataforma pel Parc de les Vies.

Més informació: www.salvemmallorca.org (Plataforma Salvem Mallorca)

ACTUALITZACIÓ (19/10/2005)

La Mesa del Parlament ha decidit, amb els vot a favor dels tres membres del PP i en contra dels dos membres del PSIB, no admetre a tràmit la iniciativa legislativa popular presentada per la plataforma Salvem Mallorca. L'argumentació del PP per aturar la proposta es fonamenta en la diversitat temàtica de la iniciativa i en el fet de derogar una llei aprovada durant la legislatura actual. La plataforma Salvem Mallorca ha criticat la decisió ja que al seu entendre només inclou com a temàtica la protecció territorial i no deroga íntegrament cap llei sinó només alguns articles concrets. La Plataforma ha anunciat que presentarà en el Registre del Parlament una nova iniciativa legislativa popular de protecció territorial.

Foto © BalearWeb

 
Data de publicació: 12/10/2005

© 1996-2020 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat