Anar directament al contingut

Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia

Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia: Foto 1
Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia
  • Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia: Foto 1
  • Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia: Foto 2
  • Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia: Foto 3
  • Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia: Foto 4
  • Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia: Foto 5
  • Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia: Foto 6
  • Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia: Foto 7
  • Del Cap de Ses Salines a la Col˛nia: Foto 8

Situades a l'extrem sud de Mallorca, i envoltades per la Reserva Marina de Migjorn, es troben algunes de les platges verges mÚs espectaculars de Mallorca. Tot i que la mÚs famosa Ús Es Trenc, mereixen especial atenciˇ les platges des Carbˇ i es Caragol, menys concorregudes per ser nomÚs accessible a peu o a travÚs de la mar.

Per accedir a les platges des Carbˇ i es Caragol, es pot utilitzar el camÝ que bordeja la costa i connecta la Col˛nia de Sant Jordi amb el Cap de ses Salines. Com a excursiˇ, es recomana arribar en cotxe o altre mitjÓ de transport fins al Far de Cap de Ses Salines i continuar a peu fins a la Col˛nia de Sant Jordi, lloc on, si no es vol fer el camÝ de tornada a peu, es pot agafar un taxi que ens retorni al punt de partida per recollir el nostre vehicle.

AixÝ, un cop situats davant l'imponent Far de Cap de Ses Salines, que actualment acull una estaciˇ d'investigaciˇ costanera de l'IMEDEA, s'agafa el camÝ estret que es troba a la dreta i es segueix en direcciˇ nord-oest cap a la Col˛nia de Sant Jordi, bordejant la costa. El recorregut total, des del Cap de Ses Salines a la Col˛nia de Sant Jordi, tÚ una llargÓria d'uns 8 km i es realitza aproximadament en dues hores mÚs el temps dedicat al descans.

A llarg del recorregut, els punts de mÚs interŔs sˇn les platja des Caragol, Cala en Tugores, Es Carbˇ, Es DofÝ, Can Curt i Es Dols; i els illots d'en Curt, na Pelada, na Moltona i na Guardis. Tot el circuit Ús molt agradable, alternant espais de costa rocosa baixa amb terrenys arenosos i algunes zones de pinar on protegir-se del sol. La vegetaciˇ pr˛pia d'aquest hÓbitat, les aigŘes cristalĚlines de l'entorn i el panorama de l'ArxipŔlag de Cabrera a l'horitzˇ configuren un paisatge inigualable.

 
┌ltima actualitzaciˇ: 09/03/2017

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat