Anar directament al contingut

Festes de Sant Honorat a Algaida

Festes de Sant Honorat a Algaida: Foto 1
Festes de Sant Honorat a Algaida

A mitjan mes de gener Algaida celebra les festes patronals de Sant Honorat amb un variat programa d'actes culturals i tradicionals, entre els quals destaquen la revetlla de Sant Honorat i les danses dels Cossiers.

La Revetla de Sant Honorat comença a l'horabaixa del dia 15 amb una cercavila a càrrec de la Banda de Música d'Algaida i els cap-grossos. Al vespre a sa Plaça hi ha foguerons amb torrada i vi per a tothom, sonada de xeremiers i correfoc.

L'endemà, dia 16, festivitat de Sant Honorat, durant el matí se celebra la Missa de Festa amb la participació de l'Orfeó de Castellitx i el ball de l'Oferta dels Cossiers. Els Cossiers dansen també, a sa Plaça, a la sortida de la missa.

El ball dels Cossiers és una dansa popular d'origen molt antic que es conserva a Algaida i a poques altres localitats de Mallorca. Els Cossiers, sis homes i una dama acompanyats pel dimoni, dansen al so de les melodies que toquen els fabiolers i el xeremier.

El mateix dia 16, al vespre, les activitats es traslladen a Pina i Randa, on es celebra la revetla de Sant Antoni, i l'endemà 17, hi ha a Pina beneïdes i carrosses.

 
Última actualització: 15/01/2007

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat