Anar directament al contingut

Son Fornés

Son Fornés: Foto 1
Son Fornés
  • Son Fornés: Foto 1
  • Son Fornés: Foto 2
  • Son Fornés: Foto 3
  • Son Fornés: Foto 4

El Molí d'en Fraret de Montuïri, un molí fariner del segle XVIII completament restaurat, és la seu des de l'any 2001 del Museu Arqueològic de Son Fornés. El singular museu, gestionat per la Fundació Son Fornés, mostra una exposició permanent i de caràcter monogràfic sobre els descobriments i la investigació desenvolupada en el jaciment arqueològic de Son Fornés, ubicat als afores de Montuïri, oferint a través dels seus diferents espais un viatge al passat que s'inicia en temps dels talaiots, el 900 abans de la nostra era, i arriba al segle VI de la nostra era.

Fundat a inicis de l'època talaiòtica, els arqueòlegs consideren Son Fornés com un dels poblats prehistòrics més importants de Mallorca. Del conjunt monumental sobresurten dos talaiots, un d'ells el més gran conservat a l'illa amb 17 metres de diàmetre i 3,5 metres d'alçada, edificacions que dominen el conjunt complint la seva missió principal de defensa i vigilància. Abans de visitar el jaciment és recomanable passar pel Museu per tal de documentar-se i rebre indicacions sobre com arribar-hi, ja que actualment el camí d'entrada del poblat no es troba senyalitzat.

L'entrada al museu costa 3,5 euros per a públic en general i 2 euros per a estudiants, grups i jubilats. L'horari de visita és de dimarts a diumenge de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 20:00 h.

Més informació:

Museu Arqueològic de Son Fornés

Molí d'en Fraret. C/. Emili Pou, s/n

07230 Montuïri

Tel/Fax: 971644169

http://www.sonfornes.mallorca.museum

 
Última actualització: 27/07/2008

© 1996-2019 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat