Anar directament al contingut

Es Baluard

Es Baluard: Foto 1
Es Baluard
  • Es Baluard: Foto 1
  • Es Baluard: Foto 2
  • Es Baluard: Foto 3
  • Es Baluard: Foto 4
  • Es Baluard: Foto 5
  • Es Baluard: Foto 6
  • Es Baluard: Foto 7
  • Es Baluard: Foto 8

El Museu d'art modern i contemporani de Palma, ubicat a l'interior del baluard de Sant Pere de l'antiga muralla renaixentista de Palma, s'inaugurà el 30 de gener de 2004. Projectat pels arquitectes Luis i Jaime García-Ruiz, Vicente Tomás i Ángel Sánchez-Cantalejo, el nou edifici acull principalment la col·leció d'art de l'empresari Pere Serra, juntament amb d'altres obres cedides o dipositades per artistes i institucions com l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i Sa Nostra.

Construït amb formigó blanc, el nou museu està pensat per establir una relació constant entre el modern espai expositiu i l'antic marc del baluard de Sant Pere des d'on es contemplen espectaculars vistes sobre la Catedral, el Castell de Bellver, el Passeig Marítim, el Passeig Mallorca i la Plaça Porta Santa Catalina. Les sales i terrasses del museu ofereixen des de la seva inauguració un recorregut per l'art modern i contemporani de la Mediterrània occidental amb més de 300 obres, entre pintura, dibuix i escultura, d'artistes com Picasso, Miró, Tàpies o Barceló. La visita al museu finalitza a l'Aljub, antic dipòsit d'aigua d'origen medieval que s'ha restaurat per acollir exposicions temporals.

Es Baluard també disposa d'una botiga-llibreria i d'un restaurant-cafeteria i les instal·lacions permeten l'accés i el recorregut amb cadires de rodes i cotxets infantils. Es Baluard està gestionat per una fundació integrada per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Consell Insular de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i la Fundació d'Art Serra.

L'horari de visita de l'1 d'octubre al 31 de maig és de dimarts a diumenge de 10:00 a 20:00 h i de l'1 de juny al 30 de setembre tots els dies de 10:00 a 24:00 h. El preu de l'entrada general és de 6 euros i el de la reduïda 4,50 euros. El preu de l'entrada inclou una audioguia en diferents idiomes.

Més informació: www.esbaluard.org

 
Última actualització: 02/11/2004

© 1996-2023 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat