Anar directament al contingut

Llucalcari

Llucalcari: Foto 4
Llucalcari
  • Llucalcari: Foto 1
  • Llucalcari: Foto 2
  • Llucalcari: Foto 3
  • Llucalcari: Foto 4

Llucalcari, també conegut com es Carrer, és un petit llogaret ubicat a la costa de la Serra de Tramuntana a uns tres quilòmetres de Deià en direcció a Sóller. Situat a 85 metres d'altitud, pertany al municipi de Deià i està integrat per una vintena d'edificacions que conformen una de les imatges més idíl·liques de Mallorca. De les cinc torres de defensa que antigament el protegien dels corsaris, en conserva tres: la de Casa d'Amunt, la de can Simó i la de can Apol·loni. També disposa d'una petita capella on es venera la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats, a qui s'honora el 15 d'agost per les festes patronals, organitzades per l'Associació de Propietaris, Residents i Amics de Llucalcari.

A l'antiga possessió de can Apol·loni s'hi troba l'hotel Costa d'Or, singular establiment turístic que disposa de restaurant, piscina, gimnàs, pista de tennis i d'un bosc de pins que arriba fins a la mar.

Des de Llucalcari s'accedeix, seguint una antiga escala de pedra que descendeix entre marjades d'oliveres i pins, fins a es Canyaret, petita cala de pedres i roques molt apreciada per les seves aigües transparents i per la font d'aigua dolça procedent de les muntanyes. A la cala s'hi practica el nudisme i algunes persones utilitzen els bassiots que forma l'aigua de la font per recobrir-se el cos de fang, al qual li atribueixen propietats relaxants.

L'accés a Llucalcari només es pot realitzar a peu, ja que els pocs espais d'estacionament disponibles estan reservats per als residents. L'hotel Costa d'Or compta amb una zona d'aparcament privada a disposició dels seus clients.

 
Última actualització: 13/07/2004

© 1996-2023 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat