Anar directament al contingut

Les Illes Balears i Pitiüses en contra de la guerra

Les Illes Balears i Pitiüses en contra de la guerra
Coincidint amb l'inici de la guerra a l'Iraq i seguint la convocatòria de la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social, unes quinze mil persones de totes les edats es van manifestar pels carrers de Palma el passat dijous contra la intervenció armada. Els manifestants es varen començar a concentrar a partir de les 19:00 h al passeig del Born, on diversos membres de la Plataforma feren parlaments en contra de la guerra. Tal com estava previst, una hora més tard va començar la manifestació pel Passeig Marítim fins arribar al Consolat dels Estats Units, on es produí algun petit incident que no alterà el caràcter pacífic de la mobilització, acompanyada en tot moment pel grup de Tambors per la Pau.

Aquesta no va ser l'única manifestació del dia. Uns 3.000 estudiants de secundària es van concentrar a les 12:00 h de forma espontània a la plaça del Tub de Palma per iniciar una manifestació pels carrers del centre de Palma i expressar el seu rebuig a la guerra. Malgrat que un jove tirà una pedra a la seu del Partit Popular i fou detingut, la mobilització va ser totalment pacífica. La protesta també va ser secundada per molts instituts de la part forana, com ara els de Felanitx, Calvià, Andratx, Artà, Son Servera, Manacor, Sóller, Inca i Capdepera, que feren actes i concentracions per la pau. La Universitat de les Illes Balears també es manifestà contra la guerra amb una aturada silenciosa a favor de la pau.

Després de l'èxit d'aquesta tercera manifestació, la primera fou el 15 de febrer i la segona el 15 de març, la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social ha anunciat noves mobilitzacions: una cadena humana que tendrà lloc el proper dissabte 22 de marc a les 18:30 h al passeig del Born i una manifestació amb itinerari per determinar que se celebrarà el següent dissabte 29 de març.

A l'illa de Menorca, seguint la convocatòria de la plataforma Menorca per la Pau també es van celebrar el passat dijous concentracions silencioses davant els ajuntaments per protestar contra l'inici de la guerra. Per la seva banda, els estudiants de secundària varen seguir massivament la vaga convocada pels sindicats d'estudiants i es celebraren diverses manifestacions, la més nombrosa a Maó amb la participació d'uns tres-cents estudiants. La plataforma Menorca per la Pau ha convocat una nova manifestació de rebuig a la guerra que tendrà lloc el dissabte 22 de març a les 18:00 h a la plaça Esplanada de Maó.

Pel que fa a les Pitiüses, coincidint amb l'inici de la guerra, el passat dijous a les 20.00 h es van celebrar concentracions silencioses al passeig Vara de Rey d'Eivissa i a la plaça de l'Ajuntament de Formentera. Per la seva banda, els estudiants de secundària es van manifestar al migdia contra la guerra pels carrers del centre d'Eivissa. Per avui, divendres 21 de març, la Plataforma per la Pau ha convocat una nova manifestació que començarà a les 20:00 h al passeig Vara de Rey d'Eivissa i una cadena humana que s'iniciarà a les 14:00 h a la plaça de l'Ajuntament de Formentera.

Reportatge fotogràfic:
24 fotografies de la manifestació de Palma realitzades per BalearWeb

Debat/Enquesta:
- Creus que els Estats Units han d'atacar l'Iraq?

Fotos © BalearWeb
 
Data de publicació: 21/03/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat