Anar directament al contingut

Les Illes Balears i PitiŘses en contra de la guerra

Les Illes Balears i PitiŘses en contra de la guerra
Coincidint amb l'inici de la guerra a l'Iraq i seguint la convocat˛ria de la Plataforma per la DemocrÓcia i la Globalitzaciˇ Social, unes quinze mil persones de totes les edats es van manifestar pels carrers de Palma el passat dijous contra la intervenciˇ armada. Els manifestants es varen comenšar a concentrar a partir de les 19:00 h al passeig del Born, on diversos membres de la Plataforma feren parlaments en contra de la guerra. Tal com estava previst, una hora mÚs tard va comenšar la manifestaciˇ pel Passeig MarÝtim fins arribar al Consolat dels Estats Units, on es produÝ algun petit incident que no alterÓ el carÓcter pacÝfic de la mobilitzaciˇ, acompanyada en tot moment pel grup de Tambors per la Pau.

Aquesta no va ser l'˙nica manifestaciˇ del dia. Uns 3.000 estudiants de secundÓria es van concentrar a les 12:00 h de forma espontÓnia a la plaša del Tub de Palma per iniciar una manifestaciˇ pels carrers del centre de Palma i expressar el seu rebuig a la guerra. Malgrat que un jove tirÓ una pedra a la seu del Partit Popular i fou detingut, la mobilitzaciˇ va ser totalment pacÝfica. La protesta tambÚ va ser secundada per molts instituts de la part forana, com ara els de Felanitx, CalviÓ, Andratx, ArtÓ, Son Servera, Manacor, Sˇller, Inca i Capdepera, que feren actes i concentracions per la pau. La Universitat de les Illes Balears tambÚ es manifestÓ contra la guerra amb una aturada silenciosa a favor de la pau.

DesprÚs de l'Ŕxit d'aquesta tercera manifestaciˇ, la primera fou el 15 de febrer i la segona el 15 de marš, la Plataforma per la DemocrÓcia i la Globalitzaciˇ Social ha anunciat noves mobilitzacions: una cadena humana que tendrÓ lloc el proper dissabte 22 de marc a les 18:30 h al passeig del Born i una manifestaciˇ amb itinerari per determinar que se celebrarÓ el segŘent dissabte 29 de marš.

A l'illa de Menorca, seguint la convocat˛ria de la plataforma Menorca per la Pau tambÚ es van celebrar el passat dijous concentracions silencioses davant els ajuntaments per protestar contra l'inici de la guerra. Per la seva banda, els estudiants de secundÓria varen seguir massivament la vaga convocada pels sindicats d'estudiants i es celebraren diverses manifestacions, la mÚs nombrosa a Maˇ amb la participaciˇ d'uns tres-cents estudiants. La plataforma Menorca per la Pau ha convocat una nova manifestaciˇ de rebuig a la guerra que tendrÓ lloc el dissabte 22 de marš a les 18:00 h a la plaša Esplanada de Maˇ.

Pel que fa a les PitiŘses, coincidint amb l'inici de la guerra, el passat dijous a les 20.00 h es van celebrar concentracions silencioses al passeig Vara de Rey d'Eivissa i a la plaša de l'Ajuntament de Formentera. Per la seva banda, els estudiants de secundÓria es van manifestar al migdia contra la guerra pels carrers del centre d'Eivissa. Per avui, divendres 21 de marš, la Plataforma per la Pau ha convocat una nova manifestaciˇ que comenšarÓ a les 20:00 h al passeig Vara de Rey d'Eivissa i una cadena humana que s'iniciarÓ a les 14:00 h a la plaša de l'Ajuntament de Formentera.

Reportatge fotogrÓfic:
24 fotografies de la manifestaciˇ de Palma realitzades per BalearWeb

Debat/Enquesta:
- Creus que els Estats Units han d'atacar l'Iraq?

Fotos ę BalearWeb
 
Data de publicaciˇ: 21/03/2003

© 1996-2023 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat