Anar directament al contingut

Impacte ambiental de noves urbanitzacions a Campos

Impacte ambiental de noves urbanitzacions a Campos

Contrasta amb la creació d'una taxa per protegir el sòl rústic.

El GOB ha denunciat que les dues noves urbanitzacions previstes al terme municipal de Campos, una a Sa Vinyola i l'altre a Son Verí de Sa Ràpita, afectaran grans àrees de vegetació natural, les quals quedaran ocupades i destrossades per la construcció de nous complexos hotelers i habitatges. Segons els ecologistes, de les més de 90 hectàrees que ocupen els dos sectors de sòl urbanitzable, unes 60 hectàrees són de vegetació natural formada per garriga d'ullastre i pinar amb el sotabosc corresponent. D'altra banda, en destruir-se la vegetació natural, es produirà un impacte negatiu sobre la fauna al perdre el seu hàbitat natural. Amb més de cinc mil nous habitants, les noves urbanitzacions produiran altres impactes negatius com són l'augment molt important de consum d'aigua i d'energia, l'increment de producció de residus i del trànsit rodat, a més de la pèrdua de terrenys agrícoles i la desfiguració i alteració de paratges i panoràmiques tradicionals.

El GOB qüestiona que l'augment de places turístiques i residencials sigui positiu per a Mallorca i afirma que tots els informes tècnics assenyalen un excés d'oferta. En aquest sentit, els ecologistes coincideixen amb les observacions que han fet darrerament el Centre de Recerca Econòmica (notícia), l'associació empresarial Exceltur (notícia) i el Parlament Europeu (notícia), entre d'altres.

Les urbanitzacions de Sa Vinyola i Son Verí es preveuen a l'adaptació de les Normes Subsidiàries de Campos, actualment en tramitació. Aquesta modificació legal suposarà increments espectaculars de la capacitat de població i del consum de territori en base a unes incomprensibles compensacions urbanístiques consistents, entre altres, en eliminar un hotel a Cala Sant Vicenç (Pollença) o, alternativament, un hotel a Sóller que està de baixa des del 2002. Aquest tipus de mesures contrasten de forma radical amb l'anunci fet des del Consell de Mallorca de gravar amb una taxa l'edificació en sòl rústic per frenar la seva urbanització, a més d'obtenir fons per destinar-los a la protecció territorial i patrimonial.

Foto © BalearWeb: Sa Ràpita

 
Data de publicació: 21/09/2005

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat